Email

hello@example.com

Phone

+32 458 623 874

Kingdom

Universal Studio
8-12 Neal St, London
WC2H 9PU

Amsterdam Klinkt!

In 2025 bestaat Amsterdam 750 jaar en dit wordt groots gevierd met het muziekfestival ‘Amsterdam Klinkt!’. De WesterHarmonie en Stichting Eigenwijks organiseren samen dit feestelijke evenement, speciaal als cadeau aan de stad en aan de bewoners van Nieuw-West. Tijdens de zomer van 2025 zullen ongeveer 20 koren, orkesten en andere ensembles meedoen aan dit unieke festival.

Kick-off Evenement

Het festival start met een kick-off op zondagmiddag 3 november 2024 van 15.00 tot 17.00 uur bij Eigenwijks in De Serre, Pieter Calandlaan 258e. Hier zijn alle koren en orkesten uit Nieuw-West welkom die in 2025 willen optreden. Besturen en leden van deze ensembles kunnen elkaar en de organisatie ontmoeten, vragen stellen en suggesties doen. Er zullen korte optredens zijn van de WesterHarmonie en het Hemsterhuiskoor.

Concerten in Nieuw-West

Het festival omvat 10 gratis concerten op zaterdagmiddagen van april tot en met september 2025 . Deze concerten vinden plaats op verschillende pleinen in Amsterdam Nieuw-West. Bij elk concert treden steeds twee ensembles op. In totaal doen 20 amateurorkesten en -koren uit de buurt mee aan het festival, waarbij zij niet alleen hun eigen repertoire spelen, maar ook een meerstemmig muziekstuk met een pakkende en herkenbare melodie, dat speciaal voor het festival is gecomponeerd door Selim Doğru. Elk ensemble krijgt een op maat gemaakt arrangement dat past bij de eigen muzikale stijl, met partijen die geschikt zijn voor verschillende instrumenten en zangstemmen.

Slotconcert

Het hoogtepunt van het festival is de afsluiting met een groot slotconcert op zondagmiddag 28 september 2025 in de Meervaart. Tijdens dit evenement worden alle arrangementen samengevoegd tot één groot concert waarbij alle ensembles gezamenlijk optreden.

Neem voor meer informatie contact op met:

Maak je nu al klaar voor een muzikale zomer als cadeau aan de stad en vier mee met ‘Amsterdam klinkt!’